Mrežna stranica se učitava.

+385 023 684-840

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja

PočetnaIz medijaOdržan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja
PočetnaIz medijaOdržan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja
 
 
„Zajedničkim nastupom do boljih uvjeta za naše ugostitelje“
 
 
Predstavnici Hrvatske interesne udruge ugostitelja iz Splita i Udruge zadarskih ugostitelja 17. Svibnja ove godine napravili su prve korake ka uspostavi jače međusobne suradnje na sastanku održanom u Skradinu.
Ovim pregovorima označio se početak zajedničke suradnje i nadamo se svijetle budućnosti. Obje udruge prepoznale su važnost udruživanja na širem području Dalmacije obzirom da imaju zajedničke interese, prije svega korist i dobrobit svih ugostitelja.
 
Sastanak udruga su vodili predsjednik Hrvatske interesne udruge ugostitelja iz Splita gospodin Miroslav Bogdanović i predsjednik Udruge zadarskih ugostitelja gospodin Erik Pavin uz prisustvo direktora Uzu-a gospodina Dubravka Milina, Danijela Ćoze potpredsjednika Uzu-a te Karla Mihića člana izvršnog odbora Uzu-a.
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje ovih dviju udruga, te zajedničkog sudjelovanja i nastupanja kada su u pitanju gospodarske teme i svega što je u svezi stvaranja povoljnijih uvjeta poslovanja ugostitelja i poslovnog okruženja općenito.
 
Kao glavne ciljeve svog rada udruge su istaknule: podizanje razine ugostiteljske usluge u svim segmentima s naglaskom na povećanje ponude domaćih proizvoda, edukaciju kadrova (konobara, barmena i kuhara), izradu projekata za EU fonove za sektor hrane i pića (Poduzetnički impuls 2015.)
Zajedničkim nastupom prema velikim dobavljačima članovi spomenutih usluga mogu već danas ostvariti velike rabate (jeftinije usluge bankarskog sektora, smanjenje provizije kod kartičnog plaćanja, niže cijene uvođenja cjelokupnog higijenskog paketa, niže cijene osiguranja i zaštitarskih usluga te popuste kod knjigovodstvenih usluga).
 
Udruge su također dale i komentar uz dugotrajne poteškoće s plaćanjem troškova ZAMP-u kod organizacije svadbi te je zauzet jednoglasan stav da ove troškove u nikojem slučaju ne bi smjeli snositi ugostitelji .
Prisutni su naglasili kako je bitna dosadašnja i buduća razmjena iskustava te da se ona mora ojačati kako bi se gospodarska klima u ugostiteljstvu promijenila nabolje i stvorili povoljniji uvjeti za poslovanje, a time i nove investicije i nova radna mjesta, zaključak je svih nazočnih na kraju ovog sastanka.
 
 
Pripremila:
Karmen Tomić Štević dipl.ing.
Voditeljica ureda
Hrvatska interesna udruga ugostitelja
Jobova 2, 21 000 Split

U kožinskoj “Pineti” riblje prijepodne U…

U kožinskom restoranu "Pineta" danas s početkom u 11 sati...

Održan sastanak splitskih i zadarskih ug…

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja     „Zajedničkim nastupom do boljih uvjeta...

Potpisan ugovor

Udruga Zadarskih Ugostitelja i Ing atest d.o.o. potpisali su dana...

Za članove

Za sve svoje članove ,osnivače i pridružene kao i za...

Centrum Urbis d.o.o

[portfolio_left]O namauskoro više.. [/portfolio_left] [portfolio_right][portfolio_bottom] [glyphicon name="link"] Web stranica Central apartments INFOCENTRUM URBIS...

Nezadovoljni radom Ceha ugostitelji osno…

  Udruga zadarskih ugostitelja održala je prezentaciju i predstavljanje udruge danas...

Javnosti se predstavila Udruga zadarskih…

  Cilj i osnivanja i djelovanja Udruge zadarskih ugostitelja jest prvenstveno...

Dokumentacija za otvaranje ugostiteljsko…

Tvrtke i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske, trgovačke, turističke i...

Hotel President

[portfolio_left] O nama   Hotel President Zadar Hrvatska, je najljepsi luksuzni hotel u...