Mrežna stranica se učitava.

+385 023 684-840

Javnosti se predstavila Udruga zadarskih ugostitelja

PočetnaIz medijaJavnosti se predstavila Udruga zadarskih ugostitelja
PočetnaIz medijaJavnosti se predstavila Udruga zadarskih ugostitelja

 
Cilj i osnivanja i djelovanja Udruge zadarskih ugostitelja jest prvenstveno zaštita interesa ugostitelja u sasvim konkretnim pitanjima, od zajedničkog nastupa prema dobavljačima, preko formiranja burze rada i inventara u ugostiteljstvu, do smanjenja visokih provizija u kartičnom poslovanju.

Rečeno je to na prvoj konferenciji za novinare, zapravo prvom javnom predstavljanju Udruga zadarskih ugostitelja u petak u restoranu „Niko“, na kojoj su uz predsjednika Udruge Erika Pavina, dopredsjednika Danijela Ćoze i tajnika Dubravka Milina, bili i većina od 27 osnivača Udruge, inače vlasnika najeminentnijih zadarskih restorana i hotela te dva kafe bara i Zračne luke Zadar. Naime, u Udruzi je 18 restorana i sedam hotela, među kojima i „Turisthotel“.
U Statutu Udruge zadarski ugostitelji su naveli niz konkretnih pravaca djelovanja i zajedničkih nastupa na različitim razinama i na različite načine, ali je novinare ipak prvenstveno zanimalo zašto je bilo potrebno osnovati Udrugu kad već postoji Ceh ugostitelja Obrtničke komore.

Po Pavinovom i Milinovom objašnjenju ugostitelji su uglavnom bili nezadovoljni sporim rješavanjem zajedničkim problema kroz Ceh pa i nezainteresiranoću ugostitelja za zajedništvo kroz komorsko udruživanje koje je zakonski obavezno.
Udruživanje po vlastitom odabiru u novu asocijaciju, mišljenja su ugostitelji, moglo bi riješiti ili pokušati pomoći u rješavanju čitavog niza pitanja.
- Mi koji smo članovi Udruge imamo godišnje oko 100 milijuna kuna nabave i zajedno smo svakom dobavljaču i pojedinačno ozbiljan kupac, a kao Udruga i vrlo ozbiljan pregovarač koji može utjecati na cijene robe, te omogućiti članovima pogodnosti koje Ceh do sada nije omogućio.

- Osim toga imamo, svi zajedno, jako puno dobrih ideja koji će obogatiti društveni život grada i turističku ponudu, spremni smo na suradnju sa svima, od Ministarstva turizma do turističkih zajednica i mislim da ćemo napraviti puno više nego se sada čini – rekao je predsjednik Udruge Erik Pavin.
Mario Vuksan
Snimio: Jure Mišković/CROPIX

U kožinskoj “Pineti” riblje prijepodne U…

U kožinskom restoranu "Pineta" danas s početkom u 11 sati...

Održan sastanak splitskih i zadarskih ug…

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja     „Zajedničkim nastupom do boljih uvjeta...

Potpisan ugovor

Udruga Zadarskih Ugostitelja i Ing atest d.o.o. potpisali su dana...

Za članove

Za sve svoje članove ,osnivače i pridružene kao i za...

Centrum Urbis d.o.o

[portfolio_left]O namauskoro više.. [/portfolio_left] [portfolio_right][portfolio_bottom] [glyphicon name="link"] Web stranica Central apartments INFOCENTRUM URBIS...

Nezadovoljni radom Ceha ugostitelji osno…

  Udruga zadarskih ugostitelja održala je prezentaciju i predstavljanje udruge danas...

Javnosti se predstavila Udruga zadarskih…

  Cilj i osnivanja i djelovanja Udruge zadarskih ugostitelja jest prvenstveno...

Dokumentacija za otvaranje ugostiteljsko…

Tvrtke i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske, trgovačke, turističke i...

Hotel President

[portfolio_left] O nama   Hotel President Zadar Hrvatska, je najljepsi luksuzni hotel u...