Mrežna stranica se učitava.

+385 023 684-840

Iz medija

PočetnaIz medija
PočetnaIz medija

U kožinskoj “Pineti” riblje prijepodne Udruge zadarskih ugostitelja i hvarske tvrtke Žuvela

posted in Iz medija by Super User

U kožinskom restoranu "Pineta" danas s početkom u 11 sati održat će se "riblje prijepodne" u organizaciji Udruge zadarskih ugostitelja i specijalizirane hvarske tvrtke Žuvela d.o.o.

UZU poziva svoje članove osnivače te pridružene članove kao i zainteresirane kolege koji žele svoje poslovanje podići na još višu razinu.

Za sve one koji na jednom mjestu žele vidjet, doživit i okusit svježu divlju ribu, svježu uzgojenu ribu, svježe rakove, školjke, smrznute glavonošce, smrznute rakove, smrznutu ribu, smrznuti riblji file, smrznute školjke i plodove mora kao i riblje delikatese dimljene i marinirane na jednom mjestu, ovo je idealna prigoda.

Ne propustite riblje prijepodne u Kožinu.

read the rest

12 Jun, 15

Nezadovoljni radom Ceha ugostitelji osnovali Udrugu zadarskih ugostitelja

posted in Iz medija by Super User

 
Udruga zadarskih ugostitelja održala je prezentaciju i predstavljanje udruge danas u Hotel-restoranu Niko na Puntamici. Nova i jedina ove vrsta “Udruga“ u RH. okuplja Zadarske ugostitelje radi ostvarivanja zajedničkih interesa te stimulira i promovira ugostiteljstvo u gradu Zadru,Zadarskoj županiji i RH,te potiče očuvanju i promicanju hrvatske i zadarske gastronomije.

Udruga za sada okuplja 27 zadarskih hotela, restorana te drugih tvrtki kojima je u interesu poslovni napredak vezan uz ovu gospodarsku granu, a koji do sada putem Ceha ugostitelja nisu uspjevali ostvariti sve svoje zamisli. Tako su među navedenih 27, ujedno i osnivača udruge, restorani Pet bunara, Delfin, Bruschetta, Atrij, Canzona, Kornat, Bastion, Niko, Taverna, Fragola, Tinel, Šime, Roko, Sabunjar, Stomorica, Malo misto, Fešta, San Antonio, Pašta i svašta, Galeb, konoba Skoblar, hoteli Villa Nico, Mediteran, Turisthotel d.d., Zračna luka Zadar, Caffe S.O.S. te tvrtka Contra d.o.o (Maraschino).

Organizatori s vremenom očekuju uključivanje u udrugu i ostalih ugostitelja kojima je u interesu obogaćivanje turističke ponude grada, ali i vlastita dobiti.
Direktor Udruge zadarskih ugostitelja je Dubravko Milin, dok su predsjednik i dopredsjednik Erik Pavin i Danijel Ćoza.
– Godinama radeći u struci prepoznali smo trenutak da se moramo udružiti i djelovati na drugačiji način no do sada. Kada smo prošle godine napravili osnivačku skupštinu pozvali smo jedan dio našeg članstva nakon čega smo krenuli u realizaciiju osnivanja ove udruge. Udruga je interesna strukovna koja okuplja sve djelatnike u ugostiteljstvu, menadžere, stručnjake, poduzetnike kao i studente kulture i turizma na zadarskom Sveučilištu. Zadatak nam je promicati i zaštititi interese svojih članova kao i opće interese ugostiteljstva i cjelokupnog turizma u Zadru i Zadarskoj županiji, odnosno u RH, istaknuo je Milin.

Predstavnici zadarskih ugostitelja smatraju kako će ovim novim udruživanjem svoj rad i uslugu podići na jedan novi i viši nivo od kojeg će svi imati koristi.
– Smatram kako ćemo ovom udrugom napraviti puno više nego smo to mogli do sada. Imamo sjajnih ideja za unaprjeđenje turizma i sigurno ćemo u ostvarivanju istih surađivati sa svim strukturama, Ministarstvom turizma, HTZ-om, TZ grada Zadra te TZ Zadarske županije. Također ćemo surađivati i sa Cehom ugostitelja. Cilj naše udruge je okupljanje pravnih i fizičkih osoba radi promicanja i zaštite interesa ugostitelja. Cilj će se ostvarivati slijedećim djelatnostima, poticanjem zaštite prava i interesa ugostitelja u zakonodavstvu, poticanjem i organiziranjem zajedničkog nastupa članova prema proizvođačima, dobavljačima i poslovnim bankama sukladno posebnim propisima, poticanjem formiranja zajedničke burze radne snage, inventara, marketinških aktivnosti, vođenja knjigovodstva, nabave i održavanja za članove sukladno posebnim propisima. Zastupat će i predstavljati interese članova u odnosima s tijelima državne vlasti, tijelima područne, regionalne i lokalne samouprave u ostvarivanju ciljeva i djelatnosti udruge sukladno propisima. U svemu tome surađivat ćemo s drugim udrugama, komorama, udruženjima čiji su programi i rad slični našima i viziji naše udruge koja stimulira i promovira ugostiteljstvo u Zadru i Zadarskoj županiji te RH. Udruga će poticati očuvanje i promicanje hrvatske gastronomije. Poticat ćemo i organizirati susrete, manifestaciije, radionice, edukacije, savjetovanja i konferencije članova u svrhu promicanja poslovanja svojih članova sukladno pravnim propisima. Ujedno poticat ćemo pravnu pomoć, odnosno savjetovanje svojih članova, istaknuo je Pavin.
Pavin je ujedno naglasio kako će se članstvo u udruzi svakim danom povećavati jer, kako je rekao, u ovom poslu da bi bili uspješni, svi moraju funkcionirati kao jedan.
Članovi udruge opovrgnuli su nagađanja o nesuglasicama s Cehom ugostitelja zbog čega je došlo do osnivanje ove nove udruge.
 
– To su naši kolege, a neki od nas smo još uvijek članovi Ceha. Mi nismo prestali niti ćemo prestati plaćati komorski doprinos što znači da smo mi punopravni članovi i Ceha ugostitelja, komorskog sutava Obrtničke te Gospodarske komore. U Cehu ugostitelja od samog početka su rađeni neki krivi potezi. Moglo se puno više napraviti, no nije, stoga ćemo kroz djelovanje naše udruge pokušati to ispraviti. Ova udruga, odnosno njezinih 27 članova ima na godišnjoj razini nabave oko 100 milijuna kuna, kada bi to Ceh ili Komora odrađivali onda bi netko to trebao s proizvođačima, dobavljačima i ostalima dogovarati i pregovarati kako dalje. Ceh to jednostavno nije mogao. Mi imamo velike probleme kao i većina Hrvata s kartičnim plaćanjem. To je stvar koju smo u Cehu pokrenuli prije pet godina i od tada se taj problem nije pomakao od samog ukazivanja niti malo dalje. Naša udruga je u mjesec i pol dana napravila više nego neki u pet godina, dakle može se jer je snaga u prije spomenutim brojkama. Ako ne znate, kartice uzimaju pet posto, i jako se teško s njima dogovoriti kada vi nastupate kao pojedinac jer su to neke ogromne tarife za obični transfer novca. Zamislite koliko je na milijun kuna tih traženih pet posto, a samo su uzeli od nekog novac i vama ga proslijedili. Ova udruga se bori za svoje članove da se taj postotak smanji s pet posto na primjerice dva posto, a to je samo jedan od primjera. Preko Ceha je bilo puno teže doći do nekog cilja, a čini na se da ćemo ovako lakše doći do ostvarivanja zajedničkih potraživanja, nabave i sl. na sveopću korist, zaključio je Milin.
 

read the rest

05 May, 15

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja

posted in Iz medija by Super User

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja
 
 
„Zajedničkim nastupom do boljih uvjeta za naše ugostitelje“
 
 
Predstavnici Hrvatske interesne udruge ugostitelja iz Splita i Udruge zadarskih ugostitelja 17. Svibnja ove godine napravili su prve korake ka uspostavi jače međusobne suradnje na sastanku održanom u Skradinu.
Ovim pregovorima označio se početak zajedničke suradnje i nadamo se svijetle budućnosti. Obje udruge prepoznale su važnost udruživanja na širem području Dalmacije obzirom da imaju zajedničke interese, prije svega korist i dobrobit svih ugostitelja.
 
Sastanak udruga su vodili predsjednik Hrvatske interesne udruge ugostitelja iz Splita gospodin Miroslav Bogdanović i predsjednik Udruge zadarskih ugostitelja gospodin Erik Pavin uz prisustvo direktora Uzu-a gospodina Dubravka Milina, Danijela Ćoze potpredsjednika Uzu-a te Karla Mihića člana izvršnog odbora Uzu-a.
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje ovih dviju udruga, te zajedničkog sudjelovanja i nastupanja kada su u pitanju gospodarske teme i svega što je u svezi stvaranja povoljnijih uvjeta poslovanja ugostitelja i poslovnog okruženja općenito.
 
Kao glavne ciljeve svog rada udruge su istaknule: podizanje razine ugostiteljske usluge u svim segmentima s naglaskom na povećanje ponude domaćih proizvoda, edukaciju kadrova (konobara, barmena i kuhara), izradu projekata za EU fonove za sektor hrane i pića (Poduzetnički impuls 2015.)
Zajedničkim nastupom prema velikim dobavljačima članovi spomenutih usluga mogu već danas ostvariti velike rabate (jeftinije usluge bankarskog sektora, smanjenje provizije kod kartičnog plaćanja, niže cijene uvođenja cjelokupnog higijenskog paketa, niže cijene osiguranja i zaštitarskih usluga te popuste kod knjigovodstvenih usluga).
 
Udruge su također dale i komentar uz dugotrajne poteškoće s plaćanjem troškova ZAMP-u kod organizacije svadbi te je zauzet jednoglasan stav da ove troškove u nikojem slučaju ne bi smjeli snositi ugostitelji .
Prisutni su naglasili kako je bitna dosadašnja i buduća razmjena iskustava te da se ona mora ojačati kako bi se gospodarska klima u ugostiteljstvu promijenila nabolje i stvorili povoljniji uvjeti za poslovanje, a time i nove investicije i nova radna mjesta, zaključak je svih nazočnih na kraju ovog sastanka.
 
 
Pripremila:
Karmen Tomić Štević dipl.ing.
Voditeljica ureda
Hrvatska interesna udruga ugostitelja
Jobova 2, 21 000 Split

read the rest

02 Jun, 15

Javnosti se predstavila Udruga zadarskih ugostitelja

posted in Iz medija by Super User

 
Cilj i osnivanja i djelovanja Udruge zadarskih ugostitelja jest prvenstveno zaštita interesa ugostitelja u sasvim konkretnim pitanjima, od zajedničkog nastupa prema dobavljačima, preko formiranja burze rada i inventara u ugostiteljstvu, do smanjenja visokih provizija u kartičnom poslovanju.

Rečeno je to na prvoj konferenciji za novinare, zapravo prvom javnom predstavljanju Udruga zadarskih ugostitelja u petak u restoranu „Niko“, na kojoj su uz predsjednika Udruge Erika Pavina, dopredsjednika Danijela Ćoze i tajnika Dubravka Milina, bili i većina od 27 osnivača Udruge, inače vlasnika najeminentnijih zadarskih restorana i hotela te dva kafe bara i Zračne luke Zadar. Naime, u Udruzi je 18 restorana i sedam hotela, među kojima i „Turisthotel“.
U Statutu Udruge zadarski ugostitelji su naveli niz konkretnih pravaca djelovanja i zajedničkih nastupa na različitim razinama i na različite načine, ali je novinare ipak prvenstveno zanimalo zašto je bilo potrebno osnovati Udrugu kad već postoji Ceh ugostitelja Obrtničke komore.

Po Pavinovom i Milinovom objašnjenju ugostitelji su uglavnom bili nezadovoljni sporim rješavanjem zajedničkim problema kroz Ceh pa i nezainteresiranoću ugostitelja za zajedništvo kroz komorsko udruživanje koje je zakonski obavezno.
Udruživanje po vlastitom odabiru u novu asocijaciju, mišljenja su ugostitelji, moglo bi riješiti ili pokušati pomoći u rješavanju čitavog niza pitanja.
- Mi koji smo članovi Udruge imamo godišnje oko 100 milijuna kuna nabave i zajedno smo svakom dobavljaču i pojedinačno ozbiljan kupac, a kao Udruga i vrlo ozbiljan pregovarač koji može utjecati na cijene robe, te omogućiti članovima pogodnosti koje Ceh do sada nije omogućio.

- Osim toga imamo, svi zajedno, jako puno dobrih ideja koji će obogatiti društveni život grada i turističku ponudu, spremni smo na suradnju sa svima, od Ministarstva turizma do turističkih zajednica i mislim da ćemo napraviti puno više nego se sada čini – rekao je predsjednik Udruge Erik Pavin.
Mario Vuksan
Snimio: Jure Mišković/CROPIX

read the rest

05 May, 15

U kožinskoj “Pineti” riblje prijepodne U…

U kožinskom restoranu "Pineta" danas s početkom u 11 sati...

Održan sastanak splitskih i zadarskih ug…

Održan sastanak splitskih i zadarskih ugostitelja     „Zajedničkim nastupom do boljih uvjeta...

Potpisan ugovor

Udruga Zadarskih Ugostitelja i Ing atest d.o.o. potpisali su dana...

Za članove

Za sve svoje članove ,osnivače i pridružene kao i za...

Centrum Urbis d.o.o

[portfolio_left]O namauskoro više.. [/portfolio_left] [portfolio_right][portfolio_bottom] [glyphicon name="link"] Web stranica Central apartments INFOCENTRUM URBIS...

Nezadovoljni radom Ceha ugostitelji osno…

  Udruga zadarskih ugostitelja održala je prezentaciju i predstavljanje udruge danas...

Javnosti se predstavila Udruga zadarskih…

  Cilj i osnivanja i djelovanja Udruge zadarskih ugostitelja jest prvenstveno...

Dokumentacija za otvaranje ugostiteljsko…

Tvrtke i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske, trgovačke, turističke i...

Hotel President

[portfolio_left] O nama   Hotel President Zadar Hrvatska, je najljepsi luksuzni hotel u...